Tyrihans logo for hytter

Håndplukket materialer og tradisjonsbygget håndverk. Din tilpassede tømmerhytter ferdigbygget med nøkkelen i døra

Å bygge ny tømmerhytte er en stor beslutning for de fleste. Derfor har vi i Tyrihanshytter® lagt oss på hjertet å kunne rådgi omkring de aller fleste spørsmål og detaljer knyttet til dette. Tømmerhytte eller i reisverk/panel? Vi bygger den hyttemodellen som du selv ønsker, eller etter dine tegninger. Det får vi til gjennom tett dialog i forkant av byggeprosessen.

Vi tar hensyn til krav og begrensninger i reguleringsbestemmelsene for den aktuelle tomten. Har du behov for arkitekthjelp underveis, bistår vi med det. Sammen med deg tilpasser vi hytta til tomten med hensyn til terreng, solretning, utsikt, innkjøring, osv.

La deg inspirere av noen av hyttene vi har bygget for kunder. Vi tilpasser etter dine behov. Du kan også velge vår grunnmodell Tyrihans® Konsepthytte som tømmerhytter eller i reisverk/panel. Også denne kan enkelt tilpasses dine behov. Hytta kan gjøres større, bredere, lengre, høyere, og kan speilvendes, uten at du behøver å gi slipp på de optimale og gjennomtenkte løsningene. Du kan velge tømmerhytte, eller reisverk og panel som konstruksjon.

Dette er en helt ny, eksklusiv og meget rommelig hytte prosjektert for kunde. Tomtens beliggenhet og beskaffenhet gjør at hytta er prosjektert med full…
BRA: 334m²
BAD: 5
SOVEROM: 6
Super flott laftet tømmerhytte beliggende på attraktive Mosetra. Her er det flott utsikt nedover mot Trysil og Trysilelva samt mot Sverige. Direkte adkomst til…
BRA: 139.6m²
BAD: 3
SOVEROM: 4
Tømmerhytte bygget for kunde på Trysilfjellet. Kvalitet i alle deler av hytta. Flott plass foran peisen, god plass til alle rundt spisebordet og et…
BRA: 139m²
BAD: 2
SOVEROM: 5
Denne hytten er bygget i reisverk/elementer og er vår «konsepthytte». Vår grunnmodell som kan bygges i både reisverk/elementer og som tømmerhytte. Hytta kan bygges…
BRA: 112.75m²
BAD: 1
SOVEROM: 1
Dobbelthytte er en svært praktisk og kostnadsmessig gunstig måte å bygge på for to familier, eller om man ønsker ekstra plass med et skille…
BRA: 174.7m²
BAD: 4
SOVEROM: 8
Stor og rommelig tømmerhytte sentralt i skibakken. ”Ski in / ski out” eller ut på langtur. Hjem til flott hytte med kombinert stue /spisestue…
BRA: 136.3m²
BAD: 1
SOVEROM: 4

HYTTETYPER

Tømmerhytter

Tømmerbygg har lange tradisjoner i Norge. Vi har bygget tømmerhytter i en årrekke. Våre leverandører kjennetegnes av utsøkt kvalitet og dyktighet.

Våre tømmerhytter bygges håndlaftet med norsk lafteteknikk og med stor nøyaktighet etter norsk standard for laftebygg – Byggforsk nr. 523291, versjon 1-2006.
Garantert håndsortert, saktevokst, ikke venstrevridd 8’ furu tømmer med >70% kjerneved fra >100 år gamle furutrær, tørket til ca. 18%,

Vi har sågar fått trykktestet og godkjent tømmerhytte som bolig i henhold til TEK17. Det garanterer for nøyaktig lafting.

Hytter i reisverk, eller i patenterte elementer

Her bygger vi med vanlig reisverkkonstruksjon, eller med elementer. Vi samarbeider med dyktige leverandører som også bygger på tradisjonell måte helt fra grunnen.


I tillegg samarbeider vi med Termowood AS, som i Hurdal produserer sine TEWO bygglementer. TEWO er et byggesystem basert på isolerte massivtre-elementer. Dette gir en diffusjonsåpen konstruksjon, helt uten plast og gir «et pustende» bygg. En bærekraftig, innovativ og patentert løsning, 100% norsk i materialer og teknikk.

Se gjerne www.tewo.no, og kontakt oss! 

Hytter i stav/laft

Stav/laft er en byggeteknikk som kombinerer tømmerkonstruksjon med en reisverkkonstruksjon, har også lange tradisjoner i Norge og som gir et litt mer «dekorert»

ytre utseende på hytta. 

BEGREPER VI OFTE BLIR SPURT OM

Hva betyr BRA, BYA, BTA og P-ROM i hytte sammenheng?

Når man skal bygge hytte, er det nødvendig å ha kontroll over kvadratmeterne og hva man sitter med av areal. De viser deg hvor stort du kan bygge på en tomt, og hvor mye areal hytten vil ta opp av total-arealet til tomten. Begrepene møter du både i tegninger, og i reguleringsplaner fra kommunen. Er det noe som er uklart må du ikke nøle med å ta kontakt. 

BRUKSAREAL (BRA):

BRA er det arealet som er innvendig i boligen, innenfor omsluttende vegger. Bruksareal for bebyggelse på en tomt er summen av bruksarealet for alle bygninger og konstruksjoner, åpent overbygd areal og parkeringsareal/ biloppstillingsplasser.  Bruksareal for bebyggelse på en tomt skrives m2-BRA og angis i hele tall.

Prosent bruksareal (%-BRA)

Er bruksareal for bebyggelse på en tomt i prosent av tomtearealet. Prosent bruksareal fastsetter forholdet mellom bebygd og ubebygd del av tomten, og innebærer at det bruksarealet som kan oppføres på tomten vil variere proporsjonalt med tomtearealet.

BRA illustrasjon for hytter
BYA illustrasjon for hytter

BEBYGD AREAL FOR EN TOMT (BYA):

BYA for en tomt er summen av bebygd areal for alle bygninger, bygningsdeler og konstruksjoner over bakken, åpent overbygd areal og nødvendig areal for biloppstillingsplasser på tomten, sett fra luften. Bebygd areal på en tomt skrives m2-BYA og angis i hele tall. Bebygd areal beregnes med utgangspunkt i NS 3940:2012, med tillegg av nødvendig parkeringsareal, se § 5-7.

Prosent (%-BYA) bebygd areal

Angir forholdet mellom bebygd areal etter §5-2 og tomtearealet. Prosent bebygd areal skrives %-BYA.

BRUTTOAREAL (BTA):

BTA står enkelt forklart av hele arealet til hytta, inkludert yttervegger.

 

PRIMÆRROM (P-ROM):

P-ROM er de rommene man kan kalle oppholdsrom. Det vil si kjøkken, stue, vaskerom, bad, kjellerstue, soverom og lignende. Trapp mellom primærrommene regnes også inn i disse arealene. Bod, tekniske rom, uinredde kjellerrom og lignende, regnes ikke som P-ROM.